Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά?
Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά?Άρθρο της Αναστασίας Κωτσάκη

Πολλοί άνθρωποι έχουν γκρίζα ή λευκά μαλλιά. Οι κυριότεροι λόγοι είναι η κληρονομικότητα, οι εξωγενείς παράγοντες, το στρες, η έλλειψη βιταμίνης Β12, οι διαταραχές του θυροειδούς, η αναιμία, η λήψη φαρμάκων, οι συναισθηματικοί παράγοντες και η διατροφή.

Επίσης οφείλεται και στη μη παραγωγή μελανίνης, γιατί όταν μειώνεται ή διακόπτεται η παραγωγή χρωστικής τα μαλλιά γκριζάρουν και σταδιακά ασπρίζουν.

Τα μελανοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών ουσιών, τα οποία παράγουν κόκκους χρωστικής που λέγονται μελανοσώματα, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν μελανίνη. Η μελανίνη είναι η χρωστική που δίνει το χρώμα των μαλλιών.

Όταν βλέπουμε γκρίζα μαλλιά αντιλαμβανόμαστε ότι τα μαλλιά αυτά περιέχουν λιγότερη μελανίνη από τα υπόλοιπα μαλλιά. Ενώ όταν βλέπουμε λευκά μαλλιά αντιλαμβανόμαστε ότι τα μαλλιά αυτά δεν περιέχουν καθόλου μελανίνη.

Δεν υπάρχει συγκεκριμμένη ηλικία που μπορεί να γκριζάρουν τα μαλλιά. Επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια στιγμή τα μελανοκύτταρα αρχίζουν να μειώνουν την παραγωγή χρωστικής.

Αυτό το πρόβλημα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με το βάψιμο των μαλλιών. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα ανάλογα με το αποτέλεσμα και τη διάρκεια που θέλουμε, όπως να καλύψουμε ή να σβήσουμε τα γκρίζα ή λευκά μαλλιά.

Αν θέλουμε πλήρη κάλυψη με διάρκεια θα χρησιμοποιήσουμε μόνιμη βαφή, ενώ αν θέλουμε σβήσιμο χωρίς διάρκεια θα χρησιμοποιήσουμε προσωρινή βαφή.
 


Η κ Κωτσάκη είναι Εκπαιδευτικός Κομμωτικής Δευτεροβάθμιας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης
www.komotiki.blogspot.com

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
4 / 5 / 2017 @ 8:56
Μαλλιά - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης