Τύποι μαλλιών: τι να προτιμάμε και τι να αποφεύγουμε!
Τύποι μαλλιών: τι να προτιμάμε και τι να αποφεύγουμε!Άρθρο της Αναστασίας Κωτσάκη


Έχουμε τρεις τύπους μαλλιών: τα κανονικά, τα ξηρά και τα λιπαρά μαλλιά.

Κανονικά μαλλιά

Τα μαλλιά αυτά έχουν φυσική λάμψη, με λεία επιφάνεια ,είναι καλής ποιότητας μαλλιά ,γλιστρούν με ευκολία , ευκολοχτενίζονται και δουλεύονται καλύτερα από τους άλλους τύπους μαλλιών. Για αυτό τον τύπο μαλλιών επιλέγουμε προϊόντα με ουδέτερο ph, ελαφρώς αλκαλικά και ενυδατικά.Τα κανονικά μαλλιά πρέπει να τα χτενίζουμε με χτένα ή βούρτσα καλής ποιότητας, με αραιά δόντια και με στρογγυλεμένες άκρες. Αποφεύγουμε τη χρήση λεπτής χτένας, γιατί έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών και το σπάσιμο της τρίχας.

Ξηρά μαλλιά

Τα μαλλιά αυτά είναι θαμπά στην υφή, με άγρια επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μην ευκολοχτενίζονται. Είναι ευαίσθητα, δε γλιστρούν με ευκολία, σπάνε εύκολα και συνήθως τα συναντάμε με αφυδατωμένες ή ανοιγμένεςάκρες. Επίσης βλέπουμε διαφορά χρώματος μεταξύ της ρίζας και της άκρης. Για αυτό τον τύπο μαλλιών επιλέγουμε προϊόντα με υψηλό ph, πλούσια σε λιπαρά συστατικά με ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία, καθώς και με αντιηλιακά φίλτρα. Η καθημερινή χρήση του σεσουάρ χειρός (ηλεκτρικό πιστολάκι) καίει και αφυδατώνει τα μαλλιά, για αυτό θα πρέπει να το αποφεύγουμε. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, στεγνώνουμε τα μαλλιά μας έχοντας αρκετή απόσταση από το σεσουάρ χειρός ή προτιμούμε να τα στεγνώνουμε με κρύο αέρα.

Λιπαρά μαλλιά

Τα μαλλιά αυτά έχουν λαδωμένη υφή, λόγω λιπωδών εκκρίσεων του κεφαλιού, δεν έχουν όγκο, ευκολοχτενίζονται, οι τρίχες είναι ενωμένες μεταξύ τους, πολλές φορές μυρίζουν, γυαλίζουν αφύσικα, χάνουν πολύ γρήγορα τη φόρμα τους και όταν τα πιάνουμε στα χέρια μας, διαπιστώνουμε ίχνη λιπαρότητας σ'αυτά. Για αυτό τον τύπο μαλλιών επιλέγουμε προϊόντα στυπτικά και όχι προϊόντα με λιπαρά συστατικά. Αποφεύγουμε τις άγριες κινήσεις και το τράβηγμα των μαλλιών, γιατί πέφτουν εύκολα, συνήθως μαζί με το βολβό. Αν έχουμε αυτό τον τύπο μαλλιών θα πρέπει να πραγματοποιούμε διάφορες τεχνικές εργασίες στα μαλλιά μας, όπως περμανάντ, βαφή κ.ά. επειδή κατά κάποιο τρόπο περιορίζουν τη λιπαρότητα, λόγω του αυξημένου ph που περιέχουν τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις τεχνικές αυτές.

 


Η κ Κωτσάκη είναι Εκπαιδευτικός Κομμωτικής Δευτεροβάθμιας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης
www.komotiki.blogspot.com

 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
3 / 4 / 2018 @ 8:31
Μαλλιά - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης