Πιτυρίδα, αυτός ο εφιάλτης!
Πιτυρίδα, αυτός ο εφιάλτης!Η πιτυρίδα είναι από τα πιο γνωστά προβλήματα του τριχωτού του κεφαλιού και μάλιστα και από τα πιο ενοχλητικά. Απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Πολλές φορές η πιτυρίδα γίνεται αιτία να νιώσουμε αμήχανα γιατί δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορούμε να κρύψουμε!  Άλλες πάλι φορές αποφεύγουμε εξαιτίας της να φορέσουμε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε και συμβιβαζόμαστε με ρούχα που θα την κάνουν να φαίνεται λιγότερο. Πολύ δυσάρεστο σύμπτωμα είναι ο κνησμός που προκαλεί και εννοείται οτι εκτός των άλλων, δεν αναδεικνύει ούτε το κούρεμα αλλά ούτε και το χρώμα των μαλλιών μας.

Τι ακριβώς όμως είναι η πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα σχηματίζεται από συστάδες νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Είναι η μαζική αποκόλληση νεκρών κυττάρων από το τριχωτό της κεφαλής. Πρόκειται για μια διαταραχή στον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων.

Η πάθηση αυτή ευτυχώς δεν είναι μεταδοτική!


Αίτια της πιτυρίδας μπορεί να είναι:

• η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το κρύο,
• κάποιοι μύκητες
• ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα
• ψυχολογικοί παράγοντες


Αντιμετώπιση
Για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας υπάρχουν ειδικά σαμπουάν καθημερινού τύπου για τις ελαφριές περιπτώσεις. Σε πιο σοβαρές μορφές αναζητήστε στα φαρμακεία κάποιο σαμπουάν με ετοκοναζόλη (αντιμυκητοκτόνο), πυριθειόνη ψευδαργύρου (καταπολέμηση ψωρίασης, εκζέματος και πιτυρίδας), σουλφίδιο σελενίου (αντιμυκητοκτόνο), σαλικυλικό οξύ (κερατολυτικό), σύμπλεγμα βιταμινών Β (Β1,Β2,Β3,Β5,Β6,Β12,Φυλλικό οξύ,Βιοτίνη)

Στις πολύ σοβαρές καταστάσεις όπου τα συμπτώματα επιμένουν είναι απαραίτητη η διάγνωση από έναν δερματολόγο. Ειδικά στους άνδρες, το πρόβλημα τις πιτυρίδας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα γιατί μπορεί να προκαλέσει σταδιακά μέχρι και τριχόπτωση.

Επίσης υπάρχουν διάφορες "πατροπαράδοτες" λύσεις για την απαλλαγή από την πιτυρίδα με φυσικά προϊόντα όπως για παράδειγμα: τρίψιμο των ριζών με μαγειρική σόδα, μασάζ με λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, μασάζ με χυμό λεμονιού, τρίψιμο των μαλλιών με αλάτι πριν το λούσιμο, μασάζ με λευκό ξύδι...

Σημειώνουμε, οτι η πιτυρίδα δεν θεραπεύεται αλλά  μπορεί να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί!

 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: Κίκκα Ουζουνίδου, Webmaster
4 / 4 / 2018 @ 10:36
Μαλλιά - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης