Hair Tattoo: μια υπηρεσία που αξίζει να έχετε στο κομμωτήριο
Hair Tattoo: μια υπηρεσία που αξίζει να έχετε στο κομμωτήριοΆρθρο του Σάββα Κορμανού

Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε η συζήτηση που είχα με ένα συνεργάτη για τη χρησιμότητα του hair tattoo στο κομμωτήριο.

Οι λόγοι για να παρέχει ένα κομμωτήριο την υπηρεσία του Hair Tattoo (Tribal Hair) είναι πολλοί. Πριν ξεκινήσουμε να τους αναλύουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι περισσότεροι θεωρούμε τη διακόσμηση του ανθρώπινου σώματος από το κεφάλι έως τα νύχια  σαν μια μορφή τέχνης, που ο καθένας ανάλογα με την αισθητική και τη προσωπικότητα του αντιλαμβάνεται.

Το hair tattoo είναι μια τεχνική που κερδίζει συνεχώς έδαφος όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη παγκόσμια κοινότητα ( για του λόγου το αληθές πρόσφατα στο internet ανακάλυψα ένα site -πολλοί μπορεί να το έχετε δει- όπου ο ενδιαφερόμενος εισάγει ένα κείμενο της αρεσκείας του και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από 69 διαφορετικές γραμματοσειρές για hair tattoo, κατόπιν να το εκτυπώσει και να επισκεφτεί κομμωτή -καλλιτέχνη- της επιλογής του για την εφαρμογή)! Αυτή λοιπόν η αυξημένη ζήτηση για hair tattoo την έχει καταστήσει μια κερδοφόρα υπηρεσία.

Είναι μια υπηρεσία που μπορούμε να προσθέσουμε στο κομμωτήριο μας κάνοντας μια μικρή επένδυση, και αυτή σε γνώση (παρακολουθώντας σεμινάρια), καθώς τον εξοπλισμό τον έχουμε (το πολύ να χρειαστούμε μια μηχανή κουρέματος trimmer αν δεν έχουμε), όμως με αυτή τη μικρή επένδυση μπορούμε να αυξήσουμε το πελατολόγιο μας, καθώς διεθνώς ολοένα και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν hair tattoo. Είναι ηλικίας 18-29 ετών και πολλοί από αυτούς δεν είναι οι παραδοσιακοί πελάτες του κομμωτηρίου, αρκετοί μάλιστα νέοι πηγαίνουν με ένα σχέδιο ή με κάποιο comic ή λογότυπο στο χέρι και ζητούν το αντίστοιχο σχέδιο στο κεφάλι τους.

Όμως δεν είναι μόνο οι ωφέλειες που μπορούν να προκύψουν από τους νέους πελάτες. Ευνοϊκός θα είναι και αντίκτυπος στο πελατολόγιο μας γιατί αφενός σε νεαρές κυρίως κοπέλες που είναι ήδη πελάτες, πέρα από τις καθιερωμένες τεχνικές υπηρεσίες μας, γιατί να μην προσθέσουμε την επιλογή του συνδυασμού αυτών με κάτι διαφορετικό, δεν έχουμε δει όλοι μας κεφάλια που συνδυάζουν την «παραδοσιακή κόμμωση» με ένα hair tattoo; Αφετέρου οι νέες μας δεξιότητες πέρα από την προσωπική ικανοποίηση της αυτοβελτίωσης, θα ανανεώσουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των πελατών στο πρόσωπο μας, καθώς τους δείχνουμε ότι δεν είμαστε στατικοί, τετριμμένοι, αλλά προχωρούμε και η εκπαίδευση μας είναι συνεχής σε μια εποχή που η ταχύτητα και ευκολία  μετάδοσης της πληροφορίας  οδηγεί σε αυτή ακριβώς την ανάγκη του νέου.

Μια ακόμη ωφέλεια που μπορούμε να έχουμε είναι η προβολή, καθώς είναι μια υπηρεσία που δεν την έχουν εισάγει πολλοί κομμωτές στα σαλόνια τους, άρα μας δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίσουμε και να γίνουμε θέμα συζητήσης. Βέβαια σε άλλους αρέσει αυτή η τεχνική σε άλλους όχι, πάντως θα υπάρχει τροφή για συζήτηση γύρω από τη τεχνική μας, και θυμηθείτε, ενώ άλλοι κάνουν ένα σωρό απίθανα πράγματα υποβιβάζοντας τη προσωπικότητα τους και την αισθητική μας για να τους βλέπει ο κόσμος, στην  δική μας περίπτωση το θέμα θα είναι το αισθητικό αποτέλεσμα δίχως να αμφιβάλει κανείς για τη ποιότητα της τεχνικής μας.

Βέβαια δεν υποστηρίζω πως η γνώση του tribal θα σας κάνει πλούσιους σε μια μέρα και ότι  θα συνωστίζονται στο μαγαζί σας για να τους κουρέψετε, σε καμία περίπτωση!

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλές επιμέρους βελτιώσεις, καινοτομίες , πειραματισμοί, μπορούν συνδυασμένα να επιδράσουν στη μεγάλη εικόνα δηλ. στη πορεία του κομμωτηρίου σας και κατ’ επέκταση των εσόδων σας.

Συμπέρασμα: δεν αφορίζουμε το καινούργιο, δεν φοβόμαστε να μάθουμε, δεν ζηλεύουμε επειδή δεν το σκεφτήκαμε πρώτοι εμείς, αλλά κάποιος άλλος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ενημερωνόμαστε!

Ο κ. Σάββας Κορμανός είναι υπεύθυνος της Σχολής K Action Kormanou
 
ΕΕΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ K ACTION ΚΟΡΜΑΝΟΥ
k action hair action

Σύνδεσμοι:
Όλες οι ειδήσεις για την Σχολή Κορμανού
Επίσημη ιστοσελίδα
Facebook 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
20 / 6 / 2018 @ 10:50
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης