Βαφή...τι δύσκολο πράγμα...
Βαφή...τι δύσκολο πράγμα...Μια βαφή ακούγεται εύκολη υπόθεση όμως δεν είναι! Εκτός και αν συμβιβάζεστε με τα μέτρια...

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει κανείς να γνωρίζει για την σωστή σύνθεση μιας βαφής. Και η σύνθεσή της είναι οτι πιο σημαντικό για ένα ωραίο, λαμπερό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ένας απαράβατος κανόνας είναι πως η βαφή δεν ανοίγει την βαφή!!! Δηλαδή, αν έχεις βαμμένα τα μαλλιά σου στο ύψος του 4 και θέλεις να πας στο ύψος του 5, με την βαφή δεν μπορείς!!!

Αν έχεις πάνω από 50% λευκά μαλλιά, στην ρίζα σου δεν πρέπει να βάλεις την ίδια βαφή με τα υπόλοιπα, γιατί η ρίζα σου θα είναι αισθητά πιο ανοιχτή από τις άκρες!!! Αποτέλεσμα καθόλου ωραίο!!!

Δεν χρησιμοποιούμε πάντα το ίδιο οξυζενέ! Για αυτό το λόγο υπάρχουν και τόσοι διαφορετικοί βαθμοί οξυζενέ! Ο καθένας έχει την χρησιμότητά του και τη σημασία του και δεν πρέπει να το αγνοείς αυτό. Τι μπορεί να πάει στραβά? Από το να μην δεις καμία αλλαγή πάνω στα μαλλιά σου σε χρώμα ( τζάμπα τα χρήματα που έδωσες ) μέχρι και να τα καταστρέψεις πολλές φορές και μη αναστρέψιμα!

Η ρίζα θέλει μικρότερο οξυζενέ από ότι οι άκρες! Τα φυσικά με τα βαμμένα μαλλιά έχουν τεράστιες διαφορές πάνω στην σύνθεση της βαφής! Τα λευκά μαλλιά δεν συμπεριφέρονται το ίδιο με τα σημεία που τα μαλλιά δεν είναι λευκά! Τα μαλλιά κάτω από βάση 5 δεν ανοίγουν όπως ανοίγουν τα μαλλιά με βάση πάνω από 5! Οι δύσκολες αποχρώσεις απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό όπως πχ το κόκκινο χρώμα! Και πάει κλαίγοντας...

Δείτε το παράδειγμα παρακάτω για να πάρετε μια γεύση για το πως φτιάχνουμε μια σύνθεση!

Ας υποθέσουμε οτι έχετε μια ρίζα με φυσικό τόνο 5 και βαμμένες άκρες με 7,6 και θέλετε να γίνετε 9άρα!

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το εξής:

Αποχρωματίζετε την ρίζα με κρέμα αποχρωματισμού και 30 vol οξυζενέ.  Στην συνέχεια περνάτε στη ρίζα το 9,1 με 10 vol οξυζενέ.
Στις άκρες κάνετε αποχρωματισμό με 35 vol οξυζενέ ( για να φύγει η δύσκολη απόχρωση του κόκκινου από το 7,6 που ήταν βαμμένα) και στη συνέχεια περνάτε το 9,1 με 10 vol οξυζενέ!

Όπως καταλαβαίνετε, μια βαφή είναι πολύπλοκο θέμα και η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η βαφή μαλλιών θέλουν τον ειδικό τους, δηλαδή τον επαγγελματία κομμωτή!

Κάποια πράγματα μας αξίζουν και πρέπει να τα προσφέρουμε στον εαυτό μας!
 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: Κίκκα Ουζουνίδου, Webmaster
30 / 3 / 2018 @ 9:14
Μαλλιά - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης