Η ψυχολογία των μαλλιών
Η ψυχολογία των μαλλιώνΤο άγχος και η στενοχώρια δεν βλάπτουν μόνο την ψυχική ισορροπία, δεν καθρεφτίζονται μόνο στο βλέμμα και στο πρόσωπό μας, αλλά και στα μαλλιά μας.

Μαλλιά θαμπά, χωρίς νεύρο, μαλλιά που πέφτουν, πολλές φορές είναι ένδειξη κακής ψυχικής και σωματικής υγείας. Και όταν το σώµα µας κάποια στιγµή αρχίσει να διαµαρτύρεται µε πονοκεφάλους, ατονίες και ζαλάδες, µαύρους κύκλους, κουρασµένο δέρµα, θαµπά µαλλιά και οι αντοχές αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα, τότε καταφεύγουµε στις έτοιµες βιταµίνες µε µορφή χαπιών και στα τονωτικά.

Ακόμα και η πιτυρίδα οφείλεται συχνά τόσο στο στρες όσο και στην κούραση. Η κακή μας διάθεση είναι πιθανό να προκαλέσει τρίχοπτωση. Ενα απαλό μασάζ στο κεφάλι δεν θα χαλαρώσει μόνο εσάς τούς ίδιους, αλλά είναι πολύ ευεργετικό και για τα μαλλιά σας, αφού η λάμψη των μαλλιών δεν οφείλεται μόνο στην καλή υγεία της τρίχας, αλλά και του δέρματος του κεφαλιού. Κάθε βράδυ είναι απαραίτητο ένα επιμελημένο και σωστό χτένισμα, με τη βοήθεια μιας μαλακής φαρδιάς βούρτσας ή μιας χτένας με αραιά δόντια. Πρέπει επίσης να είναι καθαρά και να αναπνέουν, να τα προστατεύουμε όσο μπορούμε από το καυσαέριο και τον καπνό του τσιγάρου.


Πηγή: http://www.hairblog.gr/2011/06/blog-post_9711.html#ixzz1TTRi78Hf

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
9 / 7 / 2018 @ 9:44
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης