Κούρεμα χωρίς καθρέπτη?
Κούρεμα χωρίς καθρέπτη?Τους συναντάμε σε κάθε δυνατή μορφή... μπορεί να είναι retro, antique, με φουτουριστικό design, με πολλές όψεις... οι καθρέπτες των κομμωτηρίων είναι ένα από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά, μιας και μέσα τους βλέπουμε κάθε φορά την μεταμόρφωσή μας... παρατηρούμε, διορθώνουμε, απολαμβάνουμε...

Κι όμως μερικά κομμωτήρια δεν τους χρησιμοποιούν! Είναι λίγα βέβαια, αλλά υπάρχουν όντως κομμωτήρια χωρίς καθρέπτες! Με την πρώτη ανάγνωση ακούγεται ίσως τρομακτικό... "μα να αλλάζω το μαλλί μου και να μην μπορώ να βλέπω?"

Σκεφτείτε το όμως λίγο: σας έχει τύχει ποτέ να πείτε σε κάποιον ότι έχει πάρει 1-2 κιλά και να διαπιστώσετε ότι δεν το ήξερε? Το ίδιο ισχύει και για την τριχόπτωση, συχνά το μαθαίνουμε πρώτα από άλλους πριν το παρατηρήσουμε εμείς. Αυτό συμβαίνει γιατί βλέποντας τον εαυτό μας συνέχεια στον καθρέφτη δεν παρατηρούμε τις μικρές αλλαγές και συνηθίζουμε στην εικόνα μας.

Το να κουρευτεί κάποιος σε ένα κομμωτήριο χωρίς καθρέπτη έχει ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Όταν θα δούμε τον εαυτό μας μετά το κούρεμα, θα δούμε ακριβώς ό,τι θα δουν και οι άνθρωποί μας, όταν μας δουν πρώτη φορά με τα νέα μαλλιά μας. Θα δούμε όλη την αλλαγή ξαφνικά και όχι σταδιακά, άρα θα έχουμε ολοκληρωμένη επίγνωση της νέας εικόνας μας. Το μειονέκτημα φυσικά είναι πως αν κάτι δεν μας αρέσει, είναι μάλλον αργά! Εννοείται πως η σχέση στυλίστα-πελάτη σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι άριστη και να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη!

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
1 / 4 / 2018 @ 9:49
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης