Τα εργαλεία του κουρέα μέσα από τα δικά μου μάτια!
Τα εργαλεία του κουρέα μέσα από τα δικά μου μάτια!Δούλευα κάποτε σε ένα κουρείο. Ο εργοδότης μου λειτουργούσε το μαγαζί γύρω στα 20 χρόνια. Χρησιμοποιούσε ψαλίδια χαμηλού κόστους είτε δώρο από εταιρείες είτε τα αγόραζε ο ίδιος. Ήταν καλός στη δουλειά του, φαινότανε άλλωστε απ’τον τρόπο που κούρευε και από τα συνεχόμενα ραντεβού καθημερινά, η δουλειά ήταν ασταμάτητη!

Όποτε είχαμε χρόνο λοιπόν, γιατί ο καθένας μας είχε τους πελάτες του, κούρευε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας κούρευε με διαφορετικά ψαλίδια. Να τονίσω ότι εκείνη την εποχή εν έτη 2008 είχα την τιμή να χειριστώ για πρώτη φορά τα ψαλίδια της εταιρίας KASHO. Συγκεκριμένα άρχισα με το WASABI. Και φυσικά για πρώτη μου φορά μετά από JOEWELL, SOLINGEN και TUCKMAR που με προμήθευαν κάποιοι, έπιασα στα χέρια μου ιαπωνική τεχνογνωσία! Πάντα μου άρεσε η δουλειά μου πόσο μάλλον τα εργαλεία της.

Έτσι μια μέρα αφού ήρθε η ώρα να κουρέψω τον εργοδότη μου, του λέω σήμερα θα σε κουρέψω με τα δικά σου ψαλίδια να δώ οι εργαλειάρες σου πως κόβουν. Όταν έκανα την πρώτη δοκιμή, πραγματικά έπαθα πλάκα, δεν πίστευα στα μάτια μου! Το ψαλίδι κουρέματος δεν κούρευε καν, μάσαγε τελείως και του φιλαρίσματος έκοβε - δεν έκοβε. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος δεν σεβότανε ούτε τον εαυτό του, ούτε τη δουλειά του, ούτε καν το ψωμί, που του δίνει το μαγαζί του μέσα απ’τα εργαλεία του πάνω στους πελάτες.

Έκανα αυτή την ιστορική αναδρομή γιατί πλέον στο δικό μου κουρείο είμαι λάτρης της KASHO και δουλεύω την προχωρημένη σειρά αυτής. Επιλέγω ψαλίδια με πιο ακριβό κόστος για να μην χρειάζεται τρόχισμα και να αντέχουν στο χρόνο με σωστή συντήρηση που από την εταιρία είναι 10 έτη για το πρώτο τρόχισμα. Έκανα αυτή την εισαγωγή για να θέσω το ερώτημα. Πόσοι συνάδερφοι, συναδέρφισσες βγάζουν τη δουλειά με μέτρια ή κάτω του μετρίου εργαλεία έχοντας τη δυνατότητα επένδυσης και δεν το κάνουν; Βάζοντας και την δικαιολογία ότι δεν είναι καιρός για ανοίγματα! Αυτό λοιπόν αξίζει ο πελάτης τους και η δουλειά τους; Την μετριότητα;

Τελευταία με απασχολεί ιδιαίτερα το κατά πόσο πρέπει κάποιος τεχνίτης να επενδύει στη δουλειά του και πόσο μάλλον στον κλάδο μας. Γνωρίζουμε ότι ανά μισάωρο αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν θεωρούμε κανέναν δεδομένο, ώστε ο πελάτης μας να φεύγει πάντα ευχαριστημένος, με χαμόγελο σαν να έρχεται ξανά για πρώτη φορά. Αυτή θα είναι και η τέλεια κινητή μας διαφήμιση που θα κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα. Έχω συζητήσει κατά καιρούς με συναδέρφους για το παραπάνω ερώτημα και δυστυχώς από πάρα πολλούς άκουσα ότι από τη στιγμή που βγαίνει η δουλειά με ένα ψαλιδάκι χαμηλού κόστους γιατί να επενδύσω παραπάνω; Και τολμώ εγώ να ρωτήσω, έτσι εξελίσσεται ένας κομμωτης/τρια ή κουρέας συνεχίζοντας την άνοδο της καριέρας του με ένα ψαλίδι που είχε μαθητευόμενος;

Οποιονδήποτε κλάδο και να πιάσουμε δεν νοείται να εξελίσσεσαι σε κάτι χωρίς να επενδύεις και να επενδύεις σε αυτό. Το να πάρεις ακριβά εργαλεία δεν σε κάνουν καλό τεχνίτη απαραίτητα, αλλά σίγουρα σου δίνουν ένα πιο γλυκό και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον ένα ποιοτικό εργαλείο στα χέρια ενός καλού τεχνίτη. Άρα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το πόσο μας κόστισε ένα εργαλείο αλλά τι μας προσφέρει και πόσο το αξίζουμε! Θα γλιτώσουμε χρόνο, θα γλιτώσουμε την καταπόνηση των χεριών μας, θα γλιτώσουμε συχνά τροχίσματα αν η επένδυση μας είναι το ψαλίδι. Σίγουρα η δουλειά μας θα γίνει απολαυστική, δημιουργική και αποτελεσματική. Θα χαιρόμαστε εσωτερικά γι’αυτό που κάνουμε, σε αυτό που αγαπάμε και πάνω απ’ όλα επενδύουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι θα μεταδίδουμε τη λάμψη της ψυχής μας πάνω στο έργο μας απέναντι στους πελάτες-πελάτισσες!

Οπότε γενικό συμπέρασμα επενδύω στον εαυτό μου, επενδύω στη δουλειά μου, επενδύω στη τέχνη μου και αυτό ως δια μαγείας θα εκπέμπεται στο κόσμο μου. Φέρνοντας με τα χέρια μου τα κατάλληλα αποτελέσματα. Γι’αυτό ας αφήσουμε τη μετριότητα που δεν χωράει στο κλάδο μας και ας προχωρήσουμε προς την τελειότητα που ούτε αυτή υπάρχει αλλά ας την πλησιάσουμε!

Νίκος Βασιλειάδης
ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ Nikos Vasiliadis

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
2 / 5 / 2018 @ 9:19
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης