7 πρακτικές τεχνικές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου!
7 πρακτικές τεχνικές για να πετυχαίνεις τους στόχους σου!Άρθρο : Tάσος Παναγής.

Στη ζωή μας όλοι μας έχουμε βρεθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και πολλές φορές θέλουμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μας  γιατί νοιώθουμε ότι και αν κάνουμε δεν αποδίδει.

Αν έφτασες σε αυτό το σημείο και θα να τα παρατήσεις ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για αλλάξεις  τις σκέψεις σου.

1.Επαναπροσδιόρισε πάλι τους στόχους σου.

Σκέψου από την αρχή ποιο ήταν το όνειρό σου και τι θα καταφέρεις αν το πετύχεις. Αυτό θα είναι το βασικό κίνητρο, ο μοχλός που θα σε κάνει να κρατηθείς όρθιος , να αντέξεις τις αποτυχίες και να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Θα  σου δώσει τη δύναμη να επαναπροσδιορίσεις  τις κινήσεις σου, να πεισμώσεις και να ξαναβρείς την αυτοπεποίθησή σου.

2.Τροφοδότησε το μυαλό σου με θετικές σκέψεις  ανακαλώντας από την μνήμη σου τις επιτυχίες σου.

Η ικανότητά σου να φέρνεις στο μυαλό σου σκέψεις που αφορούν μικρές και μεγάλες επιτυχίες θα σε γεμίσει ενέργεια. Αν μπορείς αυτό να το αποτυπώσεις και σε χαρτί για να το βλέπεις μπροστά σου θα είναι ακόμα πιο δυνατό το συναίσθημα της υπερηφάνειας που θα νοιώσεις.

3.Μη ξεχνάς ότι τα αγαθά  «κόποις κτώνται»  και οι δυσκολίες υπάρχουν πάντα.

Εμπιστεύσου τα λόγια του μεγαλύτερου φιλόσοφου στην ιστορία , του Αριστοτέλη, δασκάλου του Μ. Αλεξάνδρου.

 Ότι και να κάνεις εμπόδια, αποτυχίες και δυσκολίες θα υπάρχουν. Αυτό όμως θα κάνει πολύ πιο ελκυστικό τον τελικό σου στόχο αν το πετύχεις.

4. Απομάκρυνε από κοντά σου τις σειρήνες και τα συναισθηματικά βαμπίρ.

Για να πετύχεις προσπάθησε να αποτοξινωθείς  και να απομακρύνεις από κοντά σου, τους ανθρώπους που σου ρουφούν όλη την θετική ενέργεια σαν βρικόλακες και σε αποθαρρύνουν. Δυστυχώς πολλές φορές αυτοί βρίσκονται στο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον.

5.Επικεντρώσου σε ότι κάνεις καλύτερα,  βάλε πρόγραμμα και στόχους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βάζεις καθημερινά στόχους , με ηρεμία, να συγκεντρώνεσαι πάνω σε αυτούς και να τους φέρνεις σε πέρας. Η στόχευση και η μεθόδευση των ενεργειών σου θα σε βοηθήσει να πετύχεις. Δώσε βάση στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Για να ανέβεις μια σκάλα από το 1ο σκαλί πατάς στο 2ο και όχι στο εικοστό γιατί απλά θα «φας» τα μούτρα σου.

6.Βρες χρόνο να γεμίζεις τις μπαταρίες σου και να επαναπροσδιορίσεις τις σκέψεις σου.

Μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μηχανή αλλά άνθρωπος. Έχεις ανάγκη από καλό ύπνο, από μια βόλτα με φίλους και οικεία πρόσωπα, από έρωτα από διασκέδαση, από χαλάρωση. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να έχεις συγκροτημένη  και ξεκάθαρη σκέψη, θα σε γεμίζουν με συναισθήματα και θα σε οδηγούν  εκ του ασφαλούς σε σωστή πορεία.

7.Κοιτάξου στον καθρέφτη αν φοβάσαι και αντιμετώπισε τους φόβους σου.

Μην κρύβεις την σκόνη κάτω από το χαλί αν φοβάσαι. Μίλα με τον εαυτό σου, κατέγραψε τις σκέψεις σου και ανέλυσε τι μπορεί να συμβεί στη ζωή σου για κάθε τι που σε φοβίζει,  αν συμβεί. Αυτή η ανάλυση θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις με περισσότερο θάρρος στη ζωή σου , πιο συνειδητοποιημένα και αποφασισμένα.

Ο Κος Παναγής Αναστάσιος είναι κάτοχοςΜaster (ΜΒΑ) in Business Administration από το Kingston University, Post Graduate Diploma In Marketing Management, (BA) in Marketing. Καθηγητής Marketing σε σχολές, κρατικούς φορείς, ΚΕΚ κλπ με 18ετη εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει εκπαιδεύσει στελέχη και επιχειρηματίες πολύ μεγάλων επιχειρήσεων όπως Doppler ΑΕ, EpsilonNet ΑΕ, TOPGAZ ΑΕ, SKS ΑΕ, ΤΡΑΚΟΦΙΝ, Νitrofarm κλπ. Εξωτερικός συνεργάτης της εταιρίας Συμβούλων «Γνώση Αναπτυξιακή» και της ακαδημίας εκπαίδευσης κομμωτών HAIR PLUS ACADEMY.

Διαθέτει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων – Marketing ως  Ανώτατο Διευθυντικό Στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες. Σήμερα κατέχει τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην εταιρία επαγγελματικών Προϊόντων Κομμωτηρίου & Αισθητικής PIRAKISPRO. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ και τον ΟΑΕΔ. Ο κος Παναγής είναι Αντιπρόεδρος των εξειδικευμένων στελεχών Μarketing του συλλόγου Μarketing Club


 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
9 / 4 / 2018 @ 8:24
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης