Πόσο Ναρκισσιστές είμαστε τελικά;
Πόσο Ναρκισσιστές είμαστε τελικά;Εγώ, εγώ εγώ…!!!!!

Ο ναρκισσισμός αποτελεί μια διαταραχή προσωπικότητας όπου το άτομο ασχολείται υπερβολικά με τον εαυτό του, την εμφάνιση του , τον τρόπο ομιλίας ακόμα και την γλώσσα  του σώματος του. Νοιάζεται γενικότερα για την εικόνα την οποία δημιουργεί στους άλλους. 


Το υπερβολικό ενδιαφέρον για τον εαυτό του οδηγεί στην κατάσταση όπου ερωτεύεται τον εαυτό του και αυτό-θαυμάζεται. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα βέβαια και έχει δυσμενείς συνέπειες για το άτομο μια και αδυνατεί να δημιουργήσει μια αληθινή σχέση με κάποιον. Πολλές φορές αισθάνεται μόνος και οδηγείται σε κατάθλιψη.

 

Στις ερωτικές του σχέσεις ο Ναρκισσιστής, δυσκολεύεται να αγαπήσει, να δημιουργήσει μια αληθινή βαθιά σχέση και επιλέγει σύντροφο μόνο και μόνο για να αναδειχθεί. Ο βασικός του στόχος για να θρέψει το «εγώ» του είναι να επιδιώκει να γνωρίσει ή να κάνει φίλους άτομα που ανήκουν στην υψηλή κοινωνική τάξη. Αυτές οι γνωριμίες θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο ανάδειξής του γιατί έχει ανάγκη να νοιώσει ότι είναι σημαντικός, ότι τον θαυμάζουν και έχουν θετική εκτίμηση γι΄ αυτόν.

«Νάρκισσοι» σε ένα βαθμό είμαστε όλοι μας, το θέμα όμως είναι πόσο;

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο βαθμός του Ναρκισσισμού μπορεί να μετρηθεί πιθανά από τον τύπο N=S/H, δηλαδή πόσες selfie βγάζει κάποιος ανα ώρα. Όσο περισσότερες selfie, τόσο πιο ναρκισσιστής. Η συνεχής «αυτοαπεικόνισή (selfie)» και προβολή του ατόμου στα social media αποτελεί μια ένδειξη του εγωκεντρισμού ή του Ναρκισσισμού γιατί τα like και τα σχόλια που θα ακολουθήσουν θα θρέψουν την ανάγκη του για επιβεβαίωση και κατά συνέπεια το «ΕΓΩ» του.

 

Σήμερα τα Social Media έχουν καταφέρει να καλλιεργούν τον Ναρκισσισμό γιατί έχουν δώσει εργαλεία που υποσυνείδητα τον θρέφουν και διεγείρουν βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες του για κοινωνική προβολή, καταξίωση και ανάδειξη. (Facebook, Pinterest, Twitter, Foursquare, Instagram κλπ).

 

Βέβαια πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη για τα social media όπως την εκφράζει η κλινική ψυχολόγος Dr. Lisa Orban, μέλος του British Psychologists Association. H ψυχολόγος υποστηρίζει ότι η selfie είναι ένα είδος αυτό-εξερεύνησης και κοινωνικού πειραματισμού. Μέσα από αυτή αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση , διατηρούμε τον έλεγχο των καταστάσεων, παίρνουμε θάρρος και ξεπερνούμε εμπόδια. Οι έφηβοι πιστεύει ότι διαμορφώνουν ταυτότητα, προβάλλουν τον εαυτό τους όπως ακριβώς θέλουν, εκφράζουν την συναισθηματική τους κατάσταση και επικοινωνούν με τους φίλους τους.

Εσείς τι πιστεύετε; Μήπως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση;


 Ο Κος Παναγής Αναστάσιος είναι κάτοχοςΜaster (ΜΒΑ) in Business Administration από το Kingston University, Post Graduate Diploma In Marketing Management, (BA) in Marketing. Καθηγητής Marketing σε σχολές, κρατικούς φορείς, ΚΕΚ κλπ με 18ετη εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει εκπαιδεύσει στελέχη και επιχειρηματίες πολύ μεγάλων επιχειρήσεων όπως Doppler ΑΕ, EpsilonNet ΑΕ, TOPGAZ ΑΕ, SKS ΑΕ, ΤΡΑΚΟΦΙΝ, Νitrofarm κλπ. Εξωτερικός συνεργάτης της εταιρίας Συμβούλων «Γνώση Αναπτυξιακή» και της ακαδημίας εκπαίδευσης κομμωτών HAIR PLUS ACADEMY.

Διαθέτει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων – Marketing ως  Ανώτατο Διευθυντικό Στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες. Σήμερα κατέχει τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην εταιρία επαγγελματικών Προϊόντων Κομμωτηρίου & Αισθητικής PIRAKIS PRO. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ και τον ΟΑΕΔ. Ο κος Παναγής είναι Αντιπρόεδρος των εξειδικευμένων στελεχών Μarketing & Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μarketing Club).


 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
18 / 5 / 2018 @ 6:12
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης