16 'θαυμάσιοι' λόγοι για να μην ξαναπατήσει πελάτης...!
16 'θαυμάσιοι' λόγοι για να μην ξαναπατήσει πελάτης...!Γνωρίζω ότι  έχετε αγωνία να τους διαβάσετε και να τους σχολιάσετε. Θα αναφερθούμε σε αυτούς με λίγο αυξημένη δόση χιούμορ γιατί οι μέρες μας απαιτούν γέλιο και χιούμορ. Λοιπόν ας ξεκινήσουμε να δούμε γιατί ένας/μια πελάτης μπορεί να μην ξαναμπεί στο κομμωτήριο σας.

1. Γιατί  όταν σου πέσει κάτω η χτένα, σκύβεις την παίρνεις στα χέρια σου, την φυσάς και συνεχίζεις να τον χτενίζεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα. (Μάλλον νομίζεις ότι είναι ηλίθιος και δεν το πρόσεξε!!)

2. Γιατί όταν τον λούζεις στο λουτήρα μια τον παγώνεις,  μια τον καις! (Μάλλον πρέπει να είσαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι  οι Γερμανοί Ες – Ες ήταν φίλοι μας στην κατοχή και τα βασανιστήρια τους ήταν μέθοδος διαπαιδαγώγησης. Αγαπούλα την κουκούλα!!)

3. Γιατί όταν τον πλησιάζεις μυρίζει η μασχάλη σου και η αναπνοή σου (Βέβαια το γράφει και ο Καζαμίας, ορισμένα αποσμητικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στην μασχάλη και κάποιες οδοντόκρεμες στα ούλα!!)

4. Γιατί όταν ανοίγεις το συρτάρι σου για να πάρεις χτένες, ψάχνεις να τις ξεμπερδέψεις ανάμεσα στις τρίχες (Μάλλον θεωρείς ότι δεν τις  βλέπει τις τρίχες αλλά και να τις είδε  βασίζεσαι στην διακριτικότητά της και στην εχεμύθειά της. Αν τολμήσει να το πει πουθενά ξέρεις ότι θα βγάλεις βούκινο όλα τα «άπλυτά» της!!)

5. Γιατί της  έβαλες μια χιλιοφορεμένη μπέρτα που μοιάζει σαν το ράσο του Παπα –Ιάκωβου (Μάλλον θα είσαι του κατηχητικού και πιστεύεις ότι θα πρέπει να μετανοήσει πριν εκπληρωθεί η προφητεία των Μάγια και του Νοστράδαμου, για το τέλος του κόσμου

6. Γιατί τον κούρεψες σαν κουνουπίδι (Μάλλον η διαιτολόγος που πηγαίνεις,  σου είπε ότι πρέπει να κάνεις στροφή σε λαχανικά για να αδυνατίσεις και εσύ το πήρες και το έκανες σημαία!!!)

7. Γιατί ενώ σου ζήτησε να της βάψεις τα μαλλιά σε χρώμα κόκκινο, εσύ τα έβαψες βυσσινί (Θεωρώ ότι η βαφή έφταιγε ή το έκανες επίτηδες για να την τιμωρήσεις που τόλμησε και ανέφερε στο μαγαζί σου ότι υποστηρίζει τον Ολυμπιακό!).

8. Γιατί του παίρνεις 50 ευρώ ενώ ακριβώς δίπλα σου η ίδια υπηρεσία κοστίζει 25€. (Μάλλον θεωρείς ότι είναι ματσωμένος και πρέπει να τα μοιραστεί μαζί σου! Εξάλλου το λέει και το ευαγγέλιο,  ο έχων δύο χιτώνες δίνει τον ένα στον κομμωτή του!!)

9. Γιατί ενώ σου ζήτησε να κόψεις τα μαλλιά της δύο πόντους εσύ τα έκοψες 12. (Θεωρώ ότι το έκανες από υπερβάλλον ζήλο, είτε γιατί έπρεπε να δικαιολογήσεις τα χρήματα που θα πάρεις από τον πελάτη)

10. Γιατί μπήκε μέσα στο μαγαζί σου και εσύ έβριζες την υπάλληλό σου (Σε καταλαβαίνω γιατί είναι ωραία όταν έχεις νεύρα να μπορείς να εκτονωθείς πάνω σε κάποιον που δε θα μιλήσει, ειδικά αν είναι υπάλληλός σου και ξέρει ότι θα απολυθεί!! Εξάλλου αυτή η ηλίθια η υπάλληλος φταίει για όλα, το αφεντικό ΠΟΤΕ!)

11. Γιατί ενώ είχε ραντεβού να κουρευτεί στις 10 την κούρεψες στις 11. (Ξέρω αυτός ο «τσαρλατάνος» ο Γιούρι Γκέλερ φταίει που δεν έκανε το χαλασμένο σου ρολόι να δουλέψει και σου ξέφυγε η ώρα!!!

12. Γιατί ακόμα δε τον γνώρισες πήρες θάρρος και τον προσφώνησες  «Γλυκέ μου» (Σε δικαιολογώ γιατί γνωρίζω ότι έλειπες από το μάθημα εκείνη την μέρα που ο καθηγητής σου δίδασκε  τον πληθυντικό ευγενείας!)

13. Γιατί όταν τον κουρεύεις, η μηχανή σου δουλεύει σαν τρακτέρ που οργώνει (Μάλλον είναι αντίκα, συλλεκτικό κομμάτι και επειδή είσαι συναισθηματικά δεμένη δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις!!!)

14. Γιατί όταν κάθεται στη καρέκλα σου αυτή τρίζει, ο καναπές σου έχει τρύπες, ο σοβάς στο πίσω μέρος έχει πέσει κάτω από την υγρασία, η ρεσεψιόν σου έχει πάνω 1 δάχτυλο σκόνη (Ξέρω ότι ο πελάτης φταίει, είναι ντεμοντέ και δεν ξέρει από decor σύγχρονης τέχνης!!! Εσύ δε φταις ποτέ!)

15. Γιατί όταν έρχεται στο κομμωτήριο σου αμέσως εσύ από πραγματικό ενδιαφέρον ρωτάς: «Ποιος άσχετος σε κούρεψε  την προηγούμενη φορά χρυσή μου και σου κατέστρεψε τόσο ωραίο μαλλί;» . (Θεωρώ πως νοιάζεσαι βρε παιδί μου για την ομορφιά της και κάνεις την ερώτηση γιατί  θες να την προστατέψεις από τους κακούς ……….Εύγε!!!!)

16. Γιατί  έρχεται  στο κομμωτήριο σου 5 χρόνια και ένα τηλέφωνο στη γιορτή της δεν πήρες για να της πεις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! (Ξέρω ξέρω, έχει δύσκολο όνομα και δεν το θυμόσουν. Το μόνο που θυμόσουν ήταν  ότι σε πλήρωνε πάντα με «100ευρω» η ηλίθια και εσύ δεν είχες  ρέστα!!!)

Με χιουμοριστική προσέγγιση προσπαθώ να σας δώσω ορισμένους από τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους οι πελάτες αποφασίζουν να αλλάξουν κομμωτήριο.

Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να  ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι ο πελάτης είναι η καρδιά του κομμωτηρίου και ο αιμοδότης της επιχείρησης. H καρδιά όμως για να μη πάθει ανακοπή θα πρέπει να προστατευθεί και να αποφευχθεί η έκθεσή της σε καταστάσεις που προκαλούν προβλήματα.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η επιχείρηση για την εξυπηρέτηση των πελατών της επηρεάζει άμεσα τη συνολική της εικόνα, την αξιοπιστία της, και τελικά την ανάπτυξη και την κερδοφορία της. Η έγκαιρη και ουσιαστική ανταπόκριση στις ανάγκες, τις απαιτήσεις, ή τα προβλήματα των πελατών οδηγεί στην ικανοποίησή τους και δημιουργεί τις προϋποθέσεις αφοσίωσης και δέσμευσης των πελατών ως προς την επιχείρηση.


Ο κ. Τάσος Παναγής είναι Εμπορικός Διευθυντής στην εταιρία PIRAKIS PROFESSIONAL. Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε πολύ μεγάλες εταιρίες και ως καθηγητής Marketing σε πολλές σχολές για 14 χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος στο σύλλογο αποφοίτων σπουδαστών του ΑΤΕΙΘ Θεσσαλονίκης - MARKETING CLUB. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ και έχει μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο Μarketing και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.
 

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
13 / 4 / 2018 @ 10:10
Κομμωτική - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης