Αλήθειες για τα μαλλιά μας!
Αλήθειες για τα μαλλιά μας!Στο κεφάλι μας έχουμε 100.000 με 150.000 τρίχες

Αν εξαιρέσουμε τον μυελό των οστών, τα μαλλιά είναι το μέρος του σώματός μας που μεγαλώνει γρηγορότερα.

Μια τρίχα μπορεί να σηκώσει μέχρι 100 γραμμάρια. Όλα τα μαλλιά μας θα μπορούσαν θεωρητικά να σηκώσουν 12 τόνους, δηλαδή 2 ολόκληρους αφρικάνικους ελέφαντες!

Μια τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρο 0,3 με 0,5 χιλιοστά τη μέρα. Δηλαδή 1 με 1,5 εκατοστό το μήνα ή 12 με 15 εκατοστά το χρόνο.

Τα μαλλιά των Αφρικανών μεγαλώνουν πιο αργά και είναι πιο ευαίσθητα από τα μαλλιά των Ευρωπαίων. Τα μαλλιά των Ασιατών μεγαλώνουν γρηγορότερα και είναι πιο ελαστικά. Οι Αφρικανοί και οι Ευρωπαίοι κάνουν πιο εύκολα φαλάκρα από τους Ασιάτες.

Τα μαλλιά των ανδρών μεγαλώνουν γρηγορότερα από των γυναικών.

Τα παιδιά χάνουν περίπου 90 τρίχες καθημερινά και οι ενήλικοι 120.

Η λέξη shampoo προέρχεται από τη γλώσσα Hindu και σημαίνει "μαλάσσω", κάνω μασάζ.

Είναι δυνατόν τα μαλλιά να ασπρίσουν από ένα έντονο σοκ, αλλά όχι μέσα σε μια νύχτα όπως το θέλει ο μυθος. Θα χρειαζόταν τουλάχιστον 13 μέρες μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται οι άσπρες τρίχες.

Αρκεί ένα εκατοστό μιας τρίχας μας για να αποκαλύψει τι κάναμε τον τελευταίο μήνα: τι φάγαμε, τι ήπιαμε και σε τι περιβάλλοντα εκτεθήκαμε.

Η απώλεια μαλλιών είναι συχνότερη σε όσους κάνουν έντονη δίαιτα.

Τα μόνα σημεία που δεν έχουμε τρίχες είναι οι παλάμες, οι σόλες και τα χείλη μας. Οι απόψεις για την γλώσσα διήστανται, μιας και μερικές φορές "μαλλιάζει"! :)

Περισσότερες αναρτήσεις από το HairCut.gr!


Αναρτήθηκε από: HairCut.gr, Portal Κομμωτικής
16 / 5 / 2017 @ 9:25
Μαλλιά - Άρθρα
Στείλτε μήνυμα στον συντάκτη


επιστροφή


Hair tip!
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπό την επήρεια των ορμονών σταματά η φυσιολογική διαδικασία της τριχόπτωσης (70-150 τρίχες την ημέρα) ή μπλοκάρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να πληθαίνουν και να συσσωρεύονται χωρίς να πέφτουν.


HairCut.gr Salons.gr OlaTaKommotiria.gr NyfikoXtenisma.gr Kommotika.gr Blog     Facebook Twitter Google+ YouTube Pinterest
browse
                     
socialize
HairCut.gr v.4  |  this is a Hellenic website  |  touched by .GNOSIA  |  All rights reserved. Copyright 2008 - 2018
Όροι Χρήσης   |  Προσωπικά δεδομένα   |  Αποποίηση ευθύνης