-->
  • Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι;


    Γνωρίζοντας πόσο συχνά πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε πολλούς στόχους όπως το να μακρύνετε πιο γρήγορα τα μαλλιά σας και να τα δείτε σε μία υγιή κατάσταση.

    Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρo 1 – 1 1/2 εκατοστό κάθε τέσσερις εβδομάδες. Φυσικά, τα μαλλιά μερικών ανθρώπων μεγαλώνουν λίγο πιο γρήγορα και κάποια μεγαλώνουν λίγο πιο αργά.

    Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, και θέλετε να τα διατηρήσετε  μακριά, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε την ψαλίδα τακτικά προκειμένου να διατηρηθούν υγιή και λαμπερά. Τα μακριά μαλλιά είναι συνήθως πιο εύθραυστα, πιο λεπτά και εμφανίζουν ψαλίδα πιο συχνά. Γιαυτό λοιπόν το λόγο πρέπει να κάνετε ένα καλό καθάρισμα κάθε 6-8 εβδομάδες χωρίς να αφαιρείτε απαραίτητα μήκος.


    Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν γενικά και για τα μεσαίου μήκους μαλλιά. Το τακτικό καθάρισμα κάθε 8-10 εβδομάδες είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε μία υγιή κατάσταση. Αν σας αρέσει το μήκος των μαλλιών σας και δεν προτείθεστε να τα μακρύνετε θα πρέπει να μειώσετε το διάστημα αυτό στις 6-8 εβδομάδες ώστε το κούρεμά σας να παραμένει καλοσχηματισμένο.


    Όσον αφορά τα κοντά μαλλιά εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα (και αυτό συμβαίνει γιατί στα κοντά μαλλιά η διαφορά φαίνεται πιο έντονα). Το κούρεμα λοιπόν στα κοντά μαλλιά πρέπει να φρεσκάρεται κάθε 4-8 εβδομάδες ώστε να διατηρείται το σχήμα του και να μπορείτε πιο εύκολα να διαχειρίζεστε τα μαλλιά σας στο styling. Εάν πάλι έχετε κοντά μαλλιά αλλά προσπαθείτε να τα μακρύνετε τότε το trimming θα πρέπει να γίνεται κάθε 8-10 εβδομάδες.

    Πολλοί άνθρωποι κάνουν το ΛΑΘΟΣ να μην τηρούν το πρόγραμμα του τακτικού κουρέματος θεωρώντας ότι τα μαλλιά τους μακραίνουν πιο γρήγορα έτσι. Επίσης ΜΥΘΟΣ είναι το γεγονός ότι εάν κουρεύετε τα μαλλιά σας αρκετά ανά δύο μήνες θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Καμία από τις δύο αυτές εκδοχές δεν ισχύει. Η πιο σημαντική πτυχή στο να μακρύνουν τα μαλλιά σας είναι η σωστή επικοινωνία με τον κομμωτή σας για το τι ακριβώς χρειάζεστε και το πόσο μήκος πρέπει να αφαιρεθεί. Το τακτικό καθάρισμα θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο της τρίχας, θα διώξει την ψαλίδα και ως αποτέλεσμα τα μαλλιά θα μακραίνουν φυσιολογικά χωρίς φθορές!


  • Δειτε κι αυτα: