-->
  • Συμβουλές και κόλπα: Δώστε όγκο στα λεπτά μαλλιά


    Τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά δεν ισοδυναμούν με καταστροφή για το στυλ μαλλιών. Μερικές έξυπνες συμβουλές και κόλπα θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την υφή των μαλλιών σας. Μάθετε πώς θα χτενίσετε και θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας με υπέροχα αποτελέσματα.

    Τα πολύ λεπτά μαλλιά δεν ισοδυναμούν με αραιά ή λίγα μαλλιά. Το πρόβλημα μπορεί να αφορά το πάχος κάθε τρίχας. Τα πολύ λεπτά μαλλιά είναι περίπου 2 χιλιοστά της ίντσας λεπτότερα από τα κανονικά ή τα δυνατά μαλλιά. Επίσης, είναι λίγο πιο ευαίσθητα. Ακόμα κι αν ο αριθμός των τριχών είναι κανονικός, τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται αραιά. Ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών, μπορεί να έχετε πολλά μαλλιά ανεξάρτητα από το αν φαίνονται αραιά. Κατά μέσο όρο, οι ξανθιές έχουν περίπου 150.000 τρίχες ενώ οι περισσότερες γυναίκες με σκούρα μαλλιά έχουν περίπου μόνο 100.000. Αν τα μαλλιά σας φαίνονται αραιά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανώδυνες μεθόδους ενίσχυσης της υφής τους και να προσέχετε ιδιαίτερα όταν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι.

    Απαλή, προσεκτική φροντίδα για λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά
     

    Πριν αρχίσετε να στεγνώνετε τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά με το πιστολάκι, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Μη σκουπίζετε ποτέ τα μαλλιά σας τρίβοντάς τα με την πετσέτα για να μην καταστρέψετε τα περιτρίχια. Όταν σκουπίσετε τα μαλλιά σας, πρέπει να τα ξεμπλέξετε με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Φροντίστε να πιάνετε τις τούφες των μαλλιών από τη ρίζα όταν τα ξεμπλέκετε, έτσι ώστε να μην τα τραβάτε με πολλή δύναμη. Μόνο τότε μπορείτε να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι. Μη ρυθμίζετε το πιστολάκι σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από τη μεσαία, για να αποφύγετε την τοπική υπερθέρμανση.



    Τα λεπτά μαλλιά ή πολύ λεπτά μαλλιά χρειάζονται όγκο 

    Τα άτονα μαλλιά δείχνουν αμέσως πιο ζωντανά, όταν δώσετε περισσότερο όγκο στις ρίζες. Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, θα πρέπει να βάζετε λίγη κρέμα φιξαρίσματος ή σπρέι styling μόνο στις ρίζες. Τώρα, είστε έτοιμες να αρχίσετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με τη βοήθεια μιας φαρδιάς βούρτσας. Θα πρέπει να σκύψετε λίγο το κεφάλι στο πλάι και ταυτόχρονα, να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι και να τα βουρτσίζετε κόντρα με μια φαρδιά βούρτσα. Αφού τα χτενίσετε για λίγο, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία φυσώντας τα μαλλιά σας προς την άλλη πλευρά. Τέλος, σκύψτε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα μπροστά, ενώ ταυτόχρονα βουρτσίζετε και στεγνώνετε τα μαλλιά σας προς τα μπροστά. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά για να τα βουρτσίσετε με φαρδιά βούρτσα, θα πρέπει να τραβήξετε μερικές τούφες των μαλλιών σας σε απόσταση από το κεφάλι σας ενώ τα στεγνώνετε με το πιστολάκι. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε μερικές τούφες από τα μαλλιά σας και να τις ζεστάνετε για λίγο με το πιστολάκι. Έπειτα, αφήστε τις να κρυώσουν. Οι μέθοδοι αυτοί θα χαρίσουν στα μαλλιά σας περισσότερο όγκο στις ρίζες. 

    Πώς να κάνετε τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά να στέκονται 

    Το καλύτερο είναι να κάνετε το ελάχιστο δυνατό styling αφού πρώτα βουρτσίσετε τα μαλλιά σας με μια φαρδιά βούρτσα. Για τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά, δε συνιστούμε τη χρήση κεριού μαλλιών, ζελέ styling ή πομάδας για περισσότερη λάμψη. Αυτά τα βοηθήματα styling περιέχουν λιπαρές ουσίες και είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σας να φαίνονται βρώμικα. Μια ιδέα (!) υγρού ζελέ έχει συνήθως καλό αποτέλεσμα για το styling των κοντών πολύ λεπτών μαλλιών. Το σπρέι μαλλιών για δυνατό κράτημα συνήθως έχει καλά αποτελέσματα στα πιο μακριά λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά. Είναι σημαντικό να βάζετε το σπρέι των μαλλιών σηκώνοντας τούφες μαλλιών και ψεκάζοντας κάτω από αυτές. Αν βάλετε το σπρέι στο πάνω μέρος των μαλλιών, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τα βαρύνετε.






  • Δειτε κι αυτα: