-->
  • The Jenga Effect από το Lemon Poppy Seed


    Μονοήμερο Σεμινάριο Τεχνικών Υφής και Δομής του Κουρέματος

    Η ομάδα του Lemon Poppy Seed, παρουσιάζει ένα σεμινάριο κουρέματος που έχει σαν θέμα την εφαρμογή Τεχνικών Υφής στη Δομή του κουρέματος και πώς αυτές μπορούν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να αλλοιώσουν τη γεωμετρία. Το όνομα το εμπνευστήκαμε από το παιχνίδι Jenga. Παραλληλίζουμε εδώ την κατασκευή του πύργου με το κούρεμα. Ο πύργος Jenga χτίζεται με συγκεκριμένη δομή για να είναι σταθερός και να διατηρεί το σχήμα του στην πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρούμε τουβλάκια χωρίς αυτός να πέφτει. Όσο τα τουβλάκια που βγάζουμε, αφαιρούνται με συγκεκριμένη γεωμετρία, αυτός αργεί να πέσει ενώ η εμφάνισή του αλλάζει. Το ίδιο συμβαίνει και στα μαλλιά. Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένο τρόπο δόμησης του σχήματος ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Μπορούμε μετά να αποδομήσουμε το σχήμα μας με συγκεκριμένη Τεχνική Υφής, ώστε αυτό να μην καταρρεύσει αλλά να αλλάξει η όψη του. Μπορούμε, έτσι, να προσδώσουμε ή να αφαιρέσουμε όγκο, να κάνουμε τα μαλλιά να φαίνονται πιο ανακατεμένα ή πιο ανάγλυφα.


    ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

    Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για κομμωτές που έχουν γνώση της δόμησης ενός κουρέματος και που θέλουν να δώσουν μία νέα αίσθηση του κουρέματός τους στις πελάτισσές τους. Είναι γι’ αυτούς που θέλουν άμεσα να εφαρμόσουν κάτι νέο στην καθημερινή δουλειά του κομμωτηρίου, και που θα βοηθήσει τις πελάτισσές τους να έχουν ένα νέο στυλ στα μαλλιά τους, εύκολο και με διάρκεια, χωρίς να αλλάξουν απαραίτητα τη γεωμετρία. Οι Τεχνικές Υφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα μήκη μαλλιών αλλά και σε όλα τα στυλ των κουρεμάτων, γι’ αυτό το εύρος των κομμωτών που μπορούν να το παρακολουθήσουν είναι μεγάλο.

    ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ

    Το σεμινάριο θα γίνει στις 31/03/2019 και ώρες 10:00 με 17:00 στο χώρο του Lemon Poppy Seed.


    ΣΤΟΧΟΙ

    Στόχος του σεμιναρίου δεν είναι να δείξουμε πώς πρέπει να γίνεται ένα κούρεμα, αλλά τι άλλες επιλογές προσφέρονται στα χέρια ενός κομμωτή.

    ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

    ΔΙΑΛΕΞΗ


    Περιλαμβάνει μία ιστορική αναδρομή της εξέλιξης των Τεχνικών Υφής, Ποιες είναι καθώς και Πώς λειτουργούν. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, στην οποία περιλαμβάνονται και μικρά καθοδηγητικά βίντεο, θα μπορέσει κανείς να δει και να κατανοήσει τι εννοούμε με τον όρο αυτό.


    DEMOS

    Τα 2 demos γίνονται παράλληλα από τους 2 συνεργάτες, με τρόπο που ο ένας δουλεύει τη δομή του κουρέματος στο ένα μοντέλο και ο άλλος την υφή στο άλλο μοντέλο. Στη συνέχεια, αλλάζουν τα μοντέλα και δουλεύουν ανάποδα. Έτσι, μπορούν οι συμμετέχοντες να δουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα με τη χρησιμοποίηση και μη των Τεχνικών Υφής. Μην ξεχνάμε, ότι μας ενδιαφέρει πάντα η ευκολία στην καθημερινότητα της πελάτισσας αλλά και το διαφορετικό ύφος.

    ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

    Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης, οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα σωστά δομημένο κούρεμα όπου θα νιώσουν την αίσθηση που αυτό έχει και μετά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν Τεχνικές Υφής και να ξαναστυλιζάρουν ώστε να δουν την διαφορετική αίσθηση που αποκτά το κούρεμα. Για την πρακτική θα χρειαστούμε ένα μοντέλο.

    Sponsored by Bmac Greece & Coffee Republic


    Πληροφορίες στο training@lemonpoppyseed.gr & 210 3238207/270

    Facebook: www.facebook.com/events/409429339865093
  • Δειτε κι αυτα: