-->
  • Γυμναστικές ασκήσεις για κομμωτές!


    Η ορθοστασία είναι ένα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας κομμωτής. Δυστυχώς το επάγγελμα αυτό απαιτεί πολλές ώρες εργασίας σε όρθια στάση με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και να καταπονείται πολύ το σώμα.


    Οι συνέπειες της καθημερινής ορθοστασίας είναι πόνος στα πόδια, προβλήματα στις επιγονατίδες, κιρσοί, φλεβίτιδες, σπασμένα αγγεία, επιβάρυνση της μέσης και του αυχένα, τενοντίτιδες και  κακή κυκλοφορία του αίματος στο κάτω μέρος του σώματος.

    Η ορθοστασία μειώνει επίσης την ροή αίματος στους μύες με αποτέλεσμα τα πόδια και οι αστράγαλοι να πρήζονται και οι μύες να πονούν. Οι μύες προσπαθούν συνεχώς να κρατήσουν το σώμα σε όρθια στάση και έτσι καταπονούνται τόσο αυτοί όσο και οι σύνδεσμοι και οι τένοντες.

    Για την αποφυγή χρόνιων προβλημάτων είναι απαραίτητη η συστηματική γυμναστική, τουλάχιστον για τις μυικές ομάδες που επιβαρύνονται από την ορθοστασία.

    Αν δεν υπάρχει χρόνος να επισκεφτείτε κάποιο γυμναστήριο και να παρακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ένα στοχευμένο πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι μικρής διάρκειας.

    Οι μυικές ομάδες που είναι απαράιτητο να δυναμώσουν, είναι οι μύες της κοιλιάς και της ράχης, ο τετρακέφαλος και ο δικέφαλος του ποδιού, καθώς και ο αυχένας.

    Μπορείτε να ξεκινήσετε με άρσεις κορμού για την ενδυνάμωση των κοιλιακών.

    5 σετ των 20 επαναλήψεων είναι ικανοποιητικά.




    Στη συνέχεια  μπορείτε να κάνετε και πάλι 5 σετ των 20 επαναλήψεων για τους ραχιαίους.



    Έπειτα, αργές και προσεκτικές στροφές του αυχένα, μια δεξιά και μια αριστερά, με τα μάτια ανοιχτά για να μην ζαλιστείτε. 3 σετ των 15 επαναλήψεων είναι αρκετά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικάσία, με τα ίδια σετ και επαναλήψεις, με κίνηση του αυχένα μπροστά και  πίσω.



    Αφού το σώμα σας έχει ζεσταθεί με τις παραπάνω ασκησούλες, μπορείτε να κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων καθίσματα για να δυναμώσουν οι μύες των ποδιών. Είναι πολύ σημαντικό η άσκηση αυτή να εκτελεστεί με απόλυτη ακρίβεια, για να μην υπάρξει τραυματισμός.

    Για την σωστή εκτέλεση των καθισμάτων, τοποθετούμε τα πελματά μας παράλληλα και ανοιχτά όσο το άνοιγμα των ώμων μας. 

    Σφίγουμε την κοιλιά και την ράχη, για να προστατέψουμε τη μέση μας, και με αργή και προσεκτικη κίνηση, λυγίζουμε τα γόνατά μας προσέχοντας το γόνατο να μην φεύγει σε καμία περίπτωση μπροστά από τις μύτες των ποδιών μας.



    Αν υπάρχει χρόνος και για λίγη αερόβια άσκηση, πχ τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κλπ θα ήταν το ιδανικότερο. Οι παραπάνω ασκήσεις είναι καλό να γίνονται 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Η συνολική δίαρκεια των ασκήσεων δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά. Είναι χρόνος που όλοι μπορούμε να κλέψουμε στη διάρκεια την ημέρας! 

    Είναι χρόνος που πρέπει απαραίτητα να βρίσκουν όσοι αντιμετωπίζουν ορθοστασία στην εργασία τους.
     


  • Δειτε κι αυτα: