-->
  • ΟΧΙ ντεκαπάζ στο σπίτι!


    To decapaze όσο μαγικό μπορεί να είναι, άλλο τόσο καταστροφικό μπορεί να γίνει όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά. Ποτέ μα ποτέ δεν κάνουμε decapaze μόνοι μας στο σπίτι. Το decapaze απαιτεί εφαρμογή μόνο από ειδικό γιατί αλλιώς μπορεί να αποβεί μoiραίο για τα μαλλιά μας και όχι μόνο.

    Πολλοί νομίζουν οτι με το decapaze βάφουμε τα μαλλιά. Αυτό δεν είναι σωστό. Με το decapaze κάνουμε αποχρωματισμό των μαλλιών και για αυτό είναι μια τεχνική που απαιτεί ιδιαίτερη σοβαρότητα και γνώση για να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα τόσο στα μαλλιά μας όσο και στο δέρμα και γενικότερα στην υγεία μας. Μετά τον αποχρωματισμό της τρίχας, είναι εύκολο να "πιάσει" πάνω της το χρώμα που επιθυμούμε.

    Όπως λένε και οι ειδικοί:
    Ο αποχρωματισμός των μαλλιών επιτυγχάνεται με την οξείδωση της μελανίνης που υπάρχει στο φλοιό της τρίχας. Ως οξειδωτικό μέσο χρησιμοποιείται το υπεροξείδιο του υδρογόνου (Hydrogen peroxide) το οποίο απελευθερώνει οξυγόνο και δεσμεύει τις χρωστικές των μαλλιών και φωτίζει το χρώμα τους (Gray, 2001)

    Όπως καταλαβαίνετε, το decapaze τελικά δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ή να πειραματιστούμε με αυτό. Πρέπει να απευθυνόμαστε ΜΟΝΟ σε κομμωτήρια και ΜΟΝΟ σε όσα διαθέτουν έμπειρο βαφείο. Ακόμη και στο κομμωτήριο, θα πρέπει να ζητάμε να γίνεται το τεστ αλλεργίας στο δέρμα μας, στο οποίο βάζουν μια μικρή ποσότητα του χημικού σε ένα σημείο του δέρματός μας και παρακολουθούν αν θα εκδηλωθεί οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση μετά από λίγη ώρα.

    Είναι γνωστό ότι και με μόλις μερικά λεπτά κατάχρησης του decapaze μπορούμε να καταστρέψουμε την τρίχα μας και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το δέρμα μας. Δεν είναι σπάνια τα μηνύματα που δεχόμαστε από επισκέπτες του portal που πειραματίστικαν μόνοι τους με τέτοιου είδους τεχνικές και ζητούν εκ των υστέρων συμβουλές "επιβίωσης" της τρίχας τους.

    Δείξτε μεγάλη προσοχή με αυτές τις τεχνικές... Μπορεί τα προϊόντα αυτά να τα βρει κάποιος εύκολα στην αγορά αλλά αυτό δεν δηλώνει οτι η χρήση τους μπορεί να γίνει αλόγιστα και χωρίς γνώση. Στο εμπόριο βρίσκουμε επίσης κάθε είδους μαχαίρια, μέχρι και νυστέρια... αλλά αν χρειαστούμε εγχείριση, δεν την κάνουμε μόνοι μας, ούτε φωνάζουμε μια φίλη σπίτι μας να μας την κάνει... Πάμε στον ειδικό!


  • Δειτε κι αυτα: