-->
  • Οι 10 καλύτερες τροφές που βελτιώνουν την υγεία των μαλλιών!


    Οι ειδικοί της διατροφής έχουν εντοπίσει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά σε μερικές τροφές που μπορούν να προσφέρουν υγιή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά! 

    Δείτε σε ποιες τροφές υπάρχουν:

    1. Ξερά δαμάσκηνα:
    Εκτός από το καλό που κάνουν στο πεπτικό σύστημα και στον μεταβολισμό, επειδή είναι μια από τις καλύτερες πηγές σιδήρου μετά το κρέας. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα ακριβώς πώς βοηθά ο σίδηρος τα μαλλιά, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι όσοι έχουν χαμηλά επίπεδα σιδήρου αντιμετωπίζουν πολύ συχνα τριχόπτωση και άλλα προβλήματα με τα μαλλιά τους.

    2. Αρακάς:
    Είναι πλούσιος σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β, ουσίες που βοηθούν στην ελάτωση των προβλημάτων στα μαλλιά

    3. Γαρίδες:
    Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια πολύ νόστιμη τροφή, οι γαρίδες περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου και ιδιαίτερα βιταμίνη Β12 η οποία είναι πολύ ευεργετική για τα μαλλιά.

    4. Βρώμη:
    Όπως και τα δαμάσκηνα, η βρώμη βοηθά στη σωστή λειτουργία του πεπτικού. Περιέχει παράλληλα ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία κάνουν πολύ καλό στη φυσιολογία του δέρματος και την ανάπτυξη των μαλλιών.

    5. Φασολια:
    Είναι άλλη μια πολύ καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου αλλά και πρωτεϊνών. Η έλλειψη πρωτεϊνών έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί την τριχόπτωση.

    6. Καρύδια:
    Έχουν περισσότερα ω-6 λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη τροφή και επίσης περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου και βιταμινών που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β (Β1, Β6 και Β9), αλλά και πολλές πρωτεΐνες. Προσθέστε και την περιεκτικότητα στο σπάνιο σελήνιο, ιδιαίτερα ευεργετικό για τα μαλλιά και αυτό, και έχετε μία από τις καλύτερες τροφές για την υγεία των μαλλιών σας!

    7. Σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο):
    Παρέχουν παρόμοια ευεργετικά αποτελέσματα με τα καρύδια, όπως και οι ηλιόσποροι. Και είναι πολύ βολικό να τρώτε κάθε μέρα ένα μικρό μπωλ γεμάτο με σπόρια, ηλιόσπορους, καρύδια, σταφίδες και αμύγδαλα. Ένα μικρό αλλά πολύ χρήσιμο σνακ για εσάς και τα μαλλιά σας!

    8. Αυγά:
    Άλλη μια τροφή πολύ πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και βιταμίνες της οικογένειας Β. Αλλά περιέχουν επίσης μια καλή ποσότητα βιοτίνης (βιταμίνη Β7) η οποία συχνά συνταγογραφείται από ιατρούς για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

    9. Μοσχαρίσιο συκώτι:
    Δεν αρέσει σε όλους, αλλά είναι μια τροφή πολύ πλούσια και θρεπτική. Μια μικρή μερίδα καλύπτει 3 φορές την ημερήσια ανάγκη μας σε βιταμίνη Β12 και ακόμη παρέχει πολύ σίδηρο, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και φυσικά πρωτεΐνες.

    10. Σαρδέλες:
    Είναι γεμάτες με πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, ω-3 λιπαρά οξέα. Περιέχουν μια απίστευτη ποσότητα βιταμίνης Β12 αλλά και πολλή βιταμίνη D που είναι πολύ χρήσιμη για την υγεία των μαλλιών. Ένα "φθηνό" ψαράκι που θα σας δώσει πλούσια μαλλιά!


  • Δειτε κι αυτα: