-->
  • Σωστό στέγνωμα για υγιή μαλλιά!


    Εσείς πως στεγνώνετε τα μαλλιά σας;

    Η σωστή διατροφή, η τακτική περιποίηση και η προστασία προσφέρουν υγιή και λαμπερά μαλλιά. Υπάρχουν όμως και μερικά λάθη που κάνετε πολύ συχνά, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

    Δείτε παρακάτω μερικά λάθη στο στέγνωμα των μαλλιών:
     

    Μετά το λούσιμο για να φύγουν τα πολλά νερά τρίβετε με την πετσέτα τα μαλλιά και το τριχωτό. Μεγάλο λάθος, η επιθετικές κινήσεις – το έντονο τρίψιμο, σπάνε τα μαλλιά, τα ξεριζώνουν και τα μπερδεύουν πολύ.

    Η σωστή κίνηση είναι η εξής: στην αρχή τυλίξτε τα μαλλιά σας, απαλά, με μια πετσέτα για να ρουφήξει τα πολλά νερά. Στη συνέχεια πιάστε απαλά μια – μια τούφα, τυλίξτε τη με την πετσέτα και πιέστε απαλά για να τραβήξει και την υπόλοιπη υγρασία. Έτσι, θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέψετε.

    Το υλικό της πετσέτας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Πάντα και αυστηρά, να χρησιμοποιείτε μόνο βαμβακερές πετσέτες που ροφάνε την υγρασία.

    Ένα ακόμα λάθος είναι το στέγνωμα με πιστολάκι στα βρεγμένα μαλλιά, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τα κάψετε. Πρώτα πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, να φύγουν τα πολλά νερά και στην συνέχεια αφού θα είναι νωπά να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι.

    Άλλο ένα λάθος που κάνετε με το πιστολάκι, είναι ο καυτός αέρας στα νωπά μαλλιά και σε πολύ κοντινή απόσταση. Στην αρχή, από μακριά και σε μεσαία θερμοκρασία, στεγνώστε τα μαλλιά στο σύνολο τους ίσα –ίσα να φύγει η περιττή υγρασία. Στην συνέχεια αφού είναι ακόμα νωπά φορμάρετε τα όπως θέλετε σε υψηλή θερμοκρασία.

    Ένα τελευταίο λάθος είναι να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα προστασίας από την θερμότητα. Επιλέξτε ένα προϊόν σε μορφή κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας, καθώς και το είδος του χτενίσματος ή styling που θέλετε να κάνετε στα μαλλιά σας.




  • Δειτε κι αυτα: